Yrkeshögskola – utbildningar som leder till jobb

Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildning som ofta leder till direkt jobb på arbetsmarknaden efter avslutad utbildning. Kontakta oss om du har frågor om ansökan och vilka krav som ställs för att komma in på den utbildning du är intresserad av.

Vi erbjuder även korta YH-utbildningar för dig som behöver fördjupad, breddad samt förnyad kompetens för att möta arbetsmarknaden behov.

Vad är yrkeshögskola?

En yrkeshögskola, YH, är utbildningar på eftergymnasial nivå. En yrkeshögskoleutbildning passar de allra flesta som vill studera efter gymnasiet och som behöver skaffa ny kompetens eller ändra inriktning i karriären. Utbildningarna sker i samarbete med företag och anpassas för att möta efterfrågan som finns på arbetsmarknaden. Utbildningarna ger dig den teoretiska och praktiska kunskapen du behöver för ditt framtida yrke.

Vad är korta yrkeshögskoleutbildningar?

Korta YH-utbildningar betyder att du kan studera på deltid samt på distans vid sidan av ditt ordinarie jobb. Utbildningarna är framtagna för att kunna bemöta arbetsmarknadens behov av förnyad kompetens.

Ansökan och antagning

För att kunna ansöka till en yrkeshögskoleutbildning måste du ha en gymnasieexamen eller motsvarande. Kontakta oss direkt om du har frågor om ansökan och vilka grundläggande behörighetskrav som ställs för att komma in på den utbildning du är intresserad av.

LIA – Lärande i arbete

LIA står för Lärande i arbete. Under utbildningstiden är du på en arbetsplats där får du praktisera dina nyvunna kunskaper, samtidigt som arbetsgivaren får lära känna dig. Det ger dig stora chanser för att din praktik leder till anställning.

Anmäl ditt intresse!

Fyll i formuläret så skickar vi dig mer information om utbildningarna och hur du ansöker.Våra YH-utbildningar