Arbetsmarknadsutbildning – en lättare väg till jobb

Är du arbetslös och inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen? Då kan du ansöka till våra utbildningar inom elteknik eller fastighet.

Genom våra arbetsmarknadsutbildningar får du även kontakt med företag som behöver nyanställa. Beroende på dina förkunskaper är du inom ca. 1 år färdig att börja på ditt nya arbete. Vi har informationsträffar varje vecka på alla våra orter. Anmäl ditt intresse redan i dag.

Vad är en arbetsmarknadsutbildning?

En arbetsmarknadsutbildning är en utbildning till ett yrke inom branscher som har brist på personal. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska delar. Dessutom ingår praktik hos ett företag.

Vem kan gå en arbetsmarknadsutbildning?

Om du är arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen kan du söka en arbetsmarknadsutbildning hos oss på Nercia. Ta kontakt med arbetsförmedlingen och föreslå vilken utbildning du vill gå.

Vilka förkunskaper krävs?

De förkunskaper du måste ha för att få börja en arbetsmarknadsutbildning är matematik och svenskakunskaper motsvarande nioårig grundskola (SFI C-nivå). För vissa utbildningar krävs även matematik samt engelska på gymnasienivå.

Kostar det något?

Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen.

Praktik

I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning. I vår senaste mätning hade över 80% av våra deltagare erhållit anställning inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Anmäl ditt intresse!

Fyll i formuläret så skickar vi dig mer information om utbildningarna och hur du ansöker.
Våra Arbetsmarknadsutbildningar