Solcellsmontör

Som solcellsmontör behöver man vara både teoretisk- och praktiskt lagd samt inneha ett tekniskt intresse, ett intresse för eller erfarenhet av miljö, hållbarhet och omställning är meriterande.

Solcellspaneler kan monteras på enskilda tak och fasader men även på mark och vid större anläggningar (solcellsparker), detta sker till största del utomhus. Solcellsbranschen är under ständig utveckling med nya tekniska lösningar.

Vem kan gå en yrkesutbildning hos oss?

Om du är arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen kan du söka en yrkesutbildning hos oss på Nercia. Ta kontakt med arbetsförmedlingen och föreslå vilken utbildning du vill gå.

Vilka förkunskaper krävs?

De förkunskaper du måste ha för att få påbörja utbildningen Solcellsmontör är 9-årig grundskola eller motsvarande och SFI C eller motsvarande språkkunskaper.

Praktik

I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning. I vår senaste mätning hade 80% av våra deltagare erhållit anställning inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Informationsträff

Nästa informationsträff är den 14 februari kl 10.00 på Borgarfjordsgatan 18 i Kista. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkommen!

Välkommen på informationsträff

Den 10 februari har vi informationsträff på Borgarfjordsgatan 18 i Kista. kl. 10.00. Ingen föranmälan behövs.

Utbildningsinformation

Utbildningstid
12 veckor inklusive Arbetsförlagd praktik (APL)

Nästa utbildningsstart
21 februari 2022 i Stockholm,

Pris
Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen. På vissa orter finns även möjlighet till CSN lån om du inte är arbetssökande.

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så skickar vi dig mer information om utbildningen och hur du ansöker.
Ladda ner produktblad

Solcellsmontör

Relaterade utbildningar