Distributionselektriker

Arbetet som distributionselektriker passar dig som tycker om att arbeta utomhus, självständig och med varierande arbetsuppgifter. Som distributionselektriker arbetar du med lokalnät, låg- och högspänning 0,4-20kV, det så kallade distributionsnäten i städer och på landsbygd.

Arbetet som distributionselektriker är fritt och omväxlande men kräver samtidigt stor kunskap och problemlösningsförmåga. Utbildningen är kort och perfekt för dig som vill snabbt ut i yrkeslivet i en bransch med stora möjligheter.

Vem kan gå en yrkesutbildning hos oss?

Om du är arbetslös och är inskriven som arbetssökande vid Arbetsförmedlingen kan du söka en yrkesutbildning hos oss på Nercia. Ta kontakt med arbetsförmedlingen och föreslå vilken utbildning du vill gå.

Vilka förkunskaper krävs?

De förkunskaper du måste ha för att få börja en yrkesutbildning är matematik och svenskakunskaper motsvarande nioårig grundskola (SFI C-nivå).

Praktik

I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning. I vår senaste mätning hade 80% av våra deltagare erhållit anställning inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Informationsträff

Vi har informationsträffar varje vecka i Stockholm och i Örebro. Skicka in en intresseanmälan så får du mer information om plats och tid. Hoppas vi ses!

Utbildningsinformation

Utbildningstid (grund)
29 veckor, genomförs i Örebro och Stockholm

Utbildningstid (påbyggnad)
28 veckor, genomförs på Åsbro Kursgård

Nästa utbildningsstart
14 februari 2022 i Stockholm och i Örebro

Pris
Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen. På vissa orter finns även möjlighet till CSN lån om du inte är arbetssökande.

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så skickar vi dig mer information om utbildningen och hur du ansöker.
Ladda ner produktblad

Distributionselektriker

Relaterade utbildningar