Modern Fastighetsautomation med IoT (Internet of Things) 70 YH-poäng

Utöka din kompetens och läs vår korta yrkeshögskoleutbildning Modern Fastighetsautomation med IoT (Internet of Things) 70 YH-poäng. Samhället blir mer och mer automatiserat, smarta och energieffektiva lösningar kommer in i våra fastigheter och byggnader. Att kunna styra el, värme och ventilation ger stora möjligheter att spara el och energi vilket leder till en mindre miljöpåverkan.

Utbildningen vänder sig till dig med yrkeserfarenhet inom fastighetsbranschen. Du kanske jobbar som Fastighetstekniker, Förvaltare, Fastighetsskötare eller likande och vill få mer kunskap om Fastighetsautomation, arbetsmiljö och brandskydd, för att använda den i din nuvarande eller blivande yrkesroll. För att du ska kunna kombinera studier med arbete så bedrivs utbildningen på halvfart och till övervägande del på distans.

Innehåll

Genom utbildningen lär du dig om olika typer av fastighetsautomationssystem och funktioner för styrning, reglering och övervakning. Du lär dig även om hur IP-teknik används inom fastighetsautomation och hur olika typer av uppkopplade system kan samverka i en byggnad och bidra till ökad energieffektivitet och förbättrad inomhuskomfort. Om hur de integrerade lösningarna för belysning, solavkänning och inomhusklimat samverkar i en byggnad.

Utbildningen ger dig färdigheter i att kunna läsa och tolka ritningar och dokumentation för ett fastighetsautomationssystem. Du får även lära dig att bedöma risker och hur man felsöker. Utbildningen ger dig kompetenser i självständigt kunna identifiera och beskriva nya möjligheter för styrning, reglering och övervakning av byggnadens tekniska system.

  • Arbetsmiljö och brandskydd i praktiken 10 Yhp
  • Modern Fastighetsautomation och installationsteknik 30 Yhp
  • Projektredovisning 10 Yhp
  • Uppkoppling av fastighetens tekniska installationer 20 Yhp

Undervisning och platsträffar

Föreläsningar och seminarier sker på distans via vår lärplattform Mitt Nercia. Schema med datum och tider får du i god tid innan respektive kurs. Under utbildningen förekommer även ett mindre antal platsträffar i Örebro som kan innehålla obligatoriska moment.

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till utbildningen Modern Fastighetsautomation 70 YH-poäng om du uppfyller något av nedanstående:

  • Har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.
  • Fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
  • Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
  • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar något av ovanstående.
  • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
  • Eller genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Utöver ovanstående ska den som har annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska ha de kunskaper i svenska som behövs.

Särskilda förkunskaper

Ett års sammanlagd dokumenterad yrkeserfarenhet från arbete inom Fastighetsbranschen.

Reell kompetens

Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt, till exempel genom yrkeserfarenhet. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter och fylla i ett formulär för kompetenskartläggning. (Fås vid begäran.)

Urval och antagning

Vid fler behöriga sökande än antalet platser på utbildningen görs ett urval baserat på yrkeserfarenhet.

Ansökan är öppen

Ansökningstiden är öppen mellan 29 maj och 28 augusti. Klicka på länken för att ansöka till utbildningen Modern fastighetsautomation IoT.

Utbildningsinformation

Utbildningstid
28 veckor, 50% studietakt 

Nästa utbildningsstart
Vecka 42 2024

Kostnad och studiemedel
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN). Kostnader för kurslitteratur kan tillkomma samt för resor och uppehälle vid platsträffar.

Kontakt
Anna Belinki
E-post: anna.belinki@nercia.se
Telefon: 076-000 63 24

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så skickar vi dig mer information om utbildningen och hur du ansöker.




    Vill du veta mer om utbildningen?

    Klicka på länken för att läsa mer om kursens innehåll och programupplägg.

    Relaterade utbildningar