Yrkesutbildningar 2017-09-20T10:45:37+00:00

Vi har löpande kostnadsfria informationsträffar varje vecka på alla våra utbildningsorter. Ingen föranmälan behövs. Kursstarter sker sedan varje måndag.

Yrkesutbildningar inom el och automation

Våra yrkesutbildningar sker i samarbete med Arbetsförmedlingen och företag i Sverige som behöver nyanställa. Därför kan vi lugnt säga att detta är en utbildning som är klippt och skuren för dig som behöver ett nytt jobb. Vi har 16 olika yrkesinriktningar på samtliga våra orter. Genom åren har i genomsnitt 80 % av dessa personer fått anställning inom 90 dagar efter utbildningen.

Våra yrkesutbildningar finns på följande orter:

BORLÄNGE  |  GÖTEBORG  |  KALMAR  |  KATRINEHOLM  |  NÄSSJÖ  |  TROLLHÄTTAN  |  VÄSTERVIK  |  ÖREBRO

Automationstekniker ECY

Industrielektriker ECY

Installationselektriker ECY

Larmtekniker ECY

Automationtekniker

Drift- och underhållstekniker

Drift- och underhållstekniker

Elektrotekniker/Fibertekniker

Fastighetstekniker

Kommunikationselektriker

Kvalificerad montör

Provare/Felsökare

Service och Underhåll

Servicetekniker kvalificerad

Skåpsmontör

Information om våra yrkesutbildningar

Vi har löpande kostnadsfria informationsträffar varje vecka på alla våra utbildningsorter. Ingen föranmälan behövs. Kursstarter sker sedan varje måndag.

Praktik

I slutet av utbildningen får du också möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Individuell anpassning

Våra yrkesutbildningar är anpassade till varje deltagare. De förkunskaper du måste ha för att få börja är matematik och svenskakunskaper motsvarande nioårig grundskola (SFI C-nivå). För vissa utbildningar krävs även matematik samt engelska på gymnasienivå. Yrkesutbildningarna är normalt 30-75 veckor men behöver du bara komplettera någon enstaka kurs för att få ett jobb är det också möjligt.

Branscher

Vi samarbetar med företag inom branscher som processindustri, tillverkningsindustri, installation, fastighet med mera. Företagen har behov av arbetskraft med kompetens inom styr och regler, elkraft, elektronik, fiber, larm m.m. Exempel på yrken är Installationselektriker, Industrielektriker, Larmtekniker, Underhållstekniker/reparatör, Automationstekniker, Fastighetstekniker, Fibertekniker m.m.

Förstudie

Du läser bara precis de delkurser som just du behöver för att nå målet. Vilka det är tar vi gemensamt reda på den förberedande delen som utgör de första tre veckorna av utbildningen. Under den tiden får du också tillfälle att besöka några olika företag i regionen för att du ska få en så bred bild som möjligt inför ditt val av yrkesinriktning.