”Allt vi lärde oss byggde på verkliga case”

När jag valde att påbörja utbildningen Diplomerad Marknadsekonom kombinerade jag livet som professionell fotbollsspelare i Örebro SK med att arbeta som fastighetsmäklare. Jag ville bredda min kompetens. Jag hade sedan tidigare studerat ekonomi, juridik och mäkleri, men fick i och med utbildningen större insikter i vad teorin innebar i praktiken.

Idag jobbar Magnus på Mercuri Urval och hjälper företag att nå sina mål genom att tillföra kompetens och utveckla chefer.

”Bredden på utbildningen gjorde den så bra”

Det vi lärde oss under utbildningen var väl förankrat i verkligheten och byggde på verkliga case. Det var hög nivå på både lärare och gästföreläsare, dessutom lärde jag mycket av mina studiekamrater.

Vårt examensarbete utgick från hur ÖSK Fotboll skulle kunna utöka sitt nätverk och utveckla arbetet med sponsring. Ganska snart efter att vi färdigställt vårt arbete fick föreningen en ny klubbchef/vd och han hänvisade flera gånger till vad vi hade kommit fram till i vårt arbete.

Idag arbetar jag på Mercuri Urval där jag och mina kollegor hjälper företag att nå sina mål genom att tillföra kompetens och utveckla chefer. Att jobba på ett svenskt, globalt bolag med höga mål är enormt utvecklande. För mig personligen är det viktigt att hela tiden lära mig nya saker och det får jag göra på en arbetsplats som Mercuri Urval.

Utifrån den roll jag har idag anser jag att det viktigaste jag har med mig från utbildningen är att se verksamheter utifrån ett helhetsperspektiv.

Fakta Diplomerad marknadsekonom

Innehåll: Utbildningen ger dig en unik möjlighet att skapa ett nätverk som du kommer att ha glädje av under lång tid, både affärsmässigt och privat. Att läsa till marknadsekonom på Nercia är inte bara berikande för ditt yrkesliv, det är fantastiskt roligt också.

Målgrupp: Jobbar du exempelvis som säljare, projektledare, marknadsförare eller egenföretagare och känner dig redo att ta ett ytterligare steg i karriären? Då är utbildningen perfekt för dig.

Omfattning: Utbildningen pågår under 2 år.

Plats: Nercias utbildningslokaler i Örebro.

Läs mer om utbildningen här!

Magnus Wikström kom till ÖSK från Gefle 2007 och blev under sina år som mittback och lagkapten en ikon i klubben. Sedan 2017 jobbar Magnus på Mercuri Urval.