Sök våra elutbildningar – en snabbväg till jobb

De närmaste fem åren kommer det att vara stor brist på elektriker, enligt Arbetsförmedlingens senaste prognos. Nu drar Nercia igång elutbildningar på nio orter i landet för att möta den stora efterfrågan. Redan under utbildningen har eleven en fot inne på arbetsmarknaden.

– Vi samarbetar med företag som behöver nyanställa, det gör vägen till jobb ännu smidigare, säger Kent Norström, vd på Nercia.

Nu startar vi yrkesutbildningarna inom elteknik på samtliga våra orter. Intresset är jättestort, både från företag och personer som vill gå utbildningarna hos oss säger Kent Norström, vd på Nercia.

Sedan i början av året har det varit intagningsstopp på Arbetsförmedlingens elutbildningar. Samtidigt har man upphandlat nya utförare – för utbildning av automationstekniker, industrielektriker, installationselektriker och larmtekniker – på elva orter i landet. Nercia, som tidigare varit verksam på sju orter, lämnade in offert på tio upphandlingar och vann nio.

– Vi gör en nystart i Göteborg, Kalmar, Nässjö, Västervik och Trollhättan där vi tidigare varit etablerade. Dessutom startar vi samma utbildningar på fyra nya orter: Stockholm, Västerås, Norrköping och Malmö, säger Kent Norström.

Cirka ett år – sedan jobb

Mycket talar för att utbildningarna mycket snabbt kommer att leda till arbete på den ordinarie arbetsmarknaden. Bristen på utbildade elektriker är stor. Dessutom arbetar Nercia i nära samarbete med företag som har behov av att nyanställa. Beroende på förkunskaper är även vägen till arbete relativt kort, i vanliga fall cirka ett år.

Utbildningsinformation

Utbildningstid
Våra yrkesutbildningar är ett individuellt anpassade. Hur lång tid det tar beror på dina förkunskaper. Normal utbildningstid är ca. 1 år.

Nästa utbildningsstart
Intag sker varje måndag på följande orter: Stockholm, Göteborg, Kalmar, Västerås, Norrköping, Malmö, Nässjö, Trollhättan, Västervik,

Pris
Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen. På vissa orter finns även möjlighet till CSN lån om du inte är arbetssökande.

Kontakt
Kent Norström
E-post: kent.norstrom@nercia.se
Telefon: 0708-12 24 60

Anmäl ditt intresse
Fyll i formuläret så skickar vi dig mer information om utbildningarna och hur du ansöker.
Våra yrkesutbildningar in elteknik