Nercia ska bli Sveriges främsta utbildningsmäklare

I det nya jobbet blir Katarina Anfelt länken mellan Nercias konsulter och säljare samt kundföretagen.
– En helt perfekt match för mig. Jag får jobba med flera olika perspektiv och framför allt med det jag brinner för; att utveckla människor och organisationer, säger hon.

I det nya jobbet blir Katarina Anfelt länken mellan Nercias konsulter och säljare samt kundföretagen. – Nercia ska bli Sveriges främsta utbildningsmäklare, vi ska växa i volym och samtidigt ytterligare vässa och bredda vår egen kompetens.

När Katarina Anfelt väl bestämt sig, så ger hon järnet för att nå sina mål.
– För mig är det viktigt att känna ett engagemang i det jag arbetar för så jag får möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Utbildningen till personalvetare vid Stockholms universitet kröntes med en kandidatexamen i beteendevetenskap med pedagogik som huvudämne. Parallellt jobbade hon på bemannings- och rekryteringsföretag PerformIQ.
– När jag tog examen frågade jag om det fanns planer på att öppna ett kontor i Örebro. Det gjorde det och jag fick då möjligheten att vara med från start att bygga upp leveransen av kandidater och konsulter.
Det var en framgångsrik satsning och på kort tid växte kontoret från två till åtta medarbetare, där Katarina var ansvarig för att ta fram strategier för rekryteringsprocessen lokalt.
– Det var en fantastisk resa där jag fick jobba med både bemanning och rekrytering mot i princip alla typer av tjänster och branscher.

Triggas av utmaningar

Katarina triggas av utmaningar och efter tre år tyckte hon att målet, att vara med och etablera verksamheten i Örebro, var uppnått. Lämpligt nog blev hon då kontaktad av Johan Stunz, affärsområdeschef för företagsanpassade utbildningar på Nercia, som frågade om hon var intresserad av en helt ny tjänst som konsultansvarig. Katarina tackade gladeligen ja.
– Det här blir en ny härlig utmaning. Jag ska vara länken mellan våra 115 utbildningskonsulter, våra säljare och kundföretagen. Jag ser verkligen fram emot att fungera som partner och mäklare gentemot företagen: analysera vad de behöver för utbildning och kompetens för att uppnå sina målsättningar.
– Dessutom ser jag fram emot att lära känna våra konsulter och hjälpa dem med nya uppdrag som passar dem. I den resan Nercia har framför sig, är målet även att knyta fler utbildningskonsulter till oss.

Siktar högt

Nercia är redan en stor och välrenommerad aktör inom anpassade företagsutbildningar. Nu siktar Nercia högre.
– Nercia ska bli Sveriges främsta utbildningsmäklare, vi ska växa i volym och samtidigt ytterligare vässa och bredda vår egen kompetens.
Redan i höst tas det första steget på den resan, då ytterligare ett par säljare ska anställas. Samtidigt ska Katarina grundligt sätta sig in i verksamheten samt lära känna både medarbetare och kundföretag.
– Att hjälpa företag med kompetensutveckling – att göra skillnad på riktigt – är så roligt och inspirerande. Många företag vet hur betydelsefullt det är, men jag vet att ännu fler företag skulle behöva hjälp för att utvecklas i rätt riktning.

Om Katarina Anfelt

Namn: Katarina Anfelt

Ålder: 28 år

Familj: Mamma, pappa och tre syskon

Bor: Lägenhet i Örebro

Jobbar: Från 13 augusti konsultansvarig på Nercia

Fritidsintressen: ”Jag är idrottsnörd överlag där volleyboll är den sport där jag varit mest aktiv i. Numera är det beachvolleyboll som gäller.”

Okänd talang: ”Haha, då jag är mindre bra på att sjunga, så har jag blivit bra på att vissla. Jag kan vissla nästan vilken låt som helst.”

Att hjälpa företag med kompetensutveckling – att göra skillnad på riktigt – är så roligt och inspirerande. Många företag vet hur betydelsefullt det är, men jag vet att ännu fler företag skulle behöva hjälp för att utvecklas i rätt riktning menar Katarina Anfelt, konsultansvarig på Nercia.