”Ju mer man vet, desto bättre kan man möta jobbets utmaningar”

För några år sedan gick Lars Larsen Nercias utbildning Diplomerad företagsledare. Idag är han vd för Elprofilen, ett växande företag med stora ambitioner.

bam utbildning

Som vd för Elprofilen och dess dotterbolag fortsätter Lars Larsen att jobba hårt och målinriktat. Bolaget har nyligen gjort ett företagsförvärv och har som mål att om fem år vara den i sin bransch största aktören och bästa arbetsgivaren i länet.

”Genom utbildningen fick jag trygghet i mig själv som företagsledare. Kunskap skapar trygghet, och ju mer man vet desto bättre blir man på att möta alla utmaningar som man möter i jobbet.”

Under tjugo år var Lars Larsen fotbollsproffs och spelade bland annat i Örebro SK. Men hans första kontakt med Nercia var under tiden som han hade rollen som säljledare på Malmbergs. Då genomgick han utbildningen Diplomerad marknadsekonom, och bara några år senare när han blivit enhetschef på Selga, satsade han på utbildningen till företagsledare.

“Det var helt naturligt. Jag hade både personal- och budgetansvar och ville bygga på mina färdigheter, både de strategiska och de operativa.”

En av de saker som Lars Larsen uppskattade mest på utbildningen var samtalen kring olika personlighetstyper, men också kring vad som ligger i olika roller, till exempel vad som är en vd:s ansvar och vad som är styrelsens.

”Sedan var det otroligt kul och lärorikt att träffa andra i liknande positioner som jag. Man lärde sig inte bara av föreläsarna utan även av de andra deltagarna som alla ville göra så bra ifrån sig som möjligt. Vi utmanade varandra. Jag lärde känna mig själv och upptäckte vad jag var bra på.”

Under utbildningen gjorde han och två av de andra deltagarna ett examensjobb där de undersökte om det skulle vara lönsamt för en elgrossist att börja leverera material och elservice till vindkraftverk. Gruppens rekommendation till företaget var att avstå, eftersom det inte skulle vara lönsamt.
Examensarbetet innebar en hel del jobb, men det var värt det, menar Lars.

”Att kombinera utbildning och arbete fungerar fint, bara man är inställd på det. För den som verkligen vill uppnå något, kan jag bara rekommendera den.”

Som vd för Elprofilen och dess dotterbolag fortsätter Lars Larsen att jobba målinriktat för att företaget ska växa sig starkare. Bolaget har nyligen gjort ett företagsförvärv och har som mål att om fem år vara den i sin bransch största aktören och bästa arbetsgivaren i länet.

Fakta Diplomerad företagsledare

Innehåll: Som deltagare i programmet sätts man in i den situation en nytillträdd ledningsgrupp skulle välja för att utveckla och effektivisera sitt företag. Under programmet arbetar man igenom område efter område, vilket innebär att man får bra verktyg för att utveckla, kvalitetssäkra och öka lönsamheten i ett företag.

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till dig som idag är vd, etablerad företagsledare, sitter i ledningsgrupp eller är på väg in i en sådan situation.

Omfattning: 21 dagar under 1 år

Plats: Katrinelund.

Läs mer om utbildningen här!
ledarskapsutbildning, vd utbildning

Utbildningen hålls på Katrinelund Gästgiveri och sjökrog som ligger vid södra Hjälmarens strand, ungefär 2,5 mil öster om Örebro.