Från resebranschen till installationselektriker

17 oktober, 2024

Pandemin förändrade livet för många, och för Joakim Fors, som tidigare arbetade inom resebranschen, blev effekterna särskilt omvälvande. När reseindustrin drabbades hårt stod Joakim inför en osäker framtid – men även inför möjligheten att byta riktning i livet.

– Mitt liv tog en oväntad vändning. Genom Arbetsförmedlingen fick jag chansen att gå en utbildning hos Nercia i Kista, där jag skolade om mig till installationselektriker, berättar Joakim.

Joakim Fors, tidigare deltagare

Joakim Fors, tidigare deltagare i Kista.

Att byta bana var en stor omställning, men den skulle visa sig vara rätt beslut. Joakim blev den första eleven från utbildningen att få jobb och arbetar idag som tekniker med ansvar för installationen av en Siemens-turbin vid det nya värmeverket i Östersund.

– Jag skulle aldrig ha hamnat där om jag inte hade gått Nercia’s utbildning. Ett stort tack till Nercia för att de förändrade mitt liv till det bättre, säger Joakim med tacksamhet.

Han framhäver att utbildningen inte bara gav honom nya färdigheter, utan också öppnade dörrar till en karriär han aldrig tidigare övervägt.

– Utbildningen på Nercia har verkligen förändrat mitt liv. Jag är tacksam för den chansen och för det stöd jag fick under hela processen. De hjälpte mig att se en framtid som jag inte hade kunnat föreställa mig när jag var kvar i resebranschen, fortsätter Joakim.

Joakims resa är ett inspirerande exempel på att det går att hitta nya vägar i livet, även när framtiden känns oviss. För den som söker en förändring och en ny chans i livet kan en utbildning hos Nercia vara ett avgörande steg mot en bättre framtid.

Joakim Fors, tidigare deltagare

Joakim Fors, arbetar på nya värmeverket i Östersund.

Senaste nytt från Nercia