Vår yrkesutbildning till kvalificerad montör sker i samarbete med Arbetsförmedlingen och företag i Sverige som behöver nyanställa. Därför kan vi lugnt säga att detta är en utbildning som är klippt och skuren för dig som behöver ett nytt jobb.

Kvalificerad montör

Som Kvalificerad montör kan man arbeta på företag som installerar avancerad utrustning på olika industrier eller fastighetsbranschen.

Arbetet innebär att installera och i många fall driftsätta olika utrustningar på beställning av företagen t.ex. industrirobotar, packningsmaskiner, processutrustning m.m. Arbetet kräver goda kunskaper i produktionsteknik, styrteknik, mät och reglerteknik, fastighetsautomation, samt ritningsläsning, elsäkerhet, komponentkännedom, och kunna samverka med andra yrkesgrupper.

Förkunskap motsv. Service- och Underhållstekniker

Kvalificerad montör

Lean Production / LEAN-spel, 1 dag
Lean Production, rund+studiebesök, 2 dgr
Logistik, 4 dgr
Produktionsekonomi, 4 dgr
Teamträning kopplat till Lean, 2 dgr
Elsäkerhet Skötselföreskrifter, 1 dag
Ellära 2 ELLELL02, 100p
Praktisk Ellära ELLPRA0, 100p
Elkraftteknik ELLRELF0, 100p
Ritningsläsning mekanik, 50p
Mekanik, 50p
Datorteknik 1a DAODAT01a, 100p
Programmerbara styrsystem MÄTPRR0, 100p
Distribuerade styrsystem MÄTDIS0, 100p
Elmotordrivsystem AUTELD0, 100p
Mät- och reglerteknik MÄTMÄT0, 100p
Robotteknik AUTROB0, 100p
Underhåll – hydraulik DRIUNR0, 100p
Fastighetsautomation 1 AUTFAS01, 100p

Vi har löpande kostnadsfria informationsträffar varje torsdag kl. 10.00 på alla orter* (ingen föranmälan behövs). Kursstarter sker varje måndag på samtliga orter.

* I Katrineholm är informationsträffarna varje tisdag kl 13.00 och i Göteborg varje torsdag kl 09.00

Praktik

I slutet av utbildningen till kvalificerad montör får du också praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning. I vår senaste mätning hade 80% av våra deltagare erhållit anställning inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Ladda ner Broschyr

Yrkesutbildningar

Utbildningsinformation

Utbildningstid
Våra yrkesutbildningar är ett individuellt anpassade. Hur lång tid det tar beror på dina förkunskaper. Normal utbildningstid är 30-75 veckor.

Nästa utbildningsstart
Intag sker varje måndag på följande orter: Borlänge, Göteborg, Kalmar, Katrineholm, Nässjö, Trollhättan, Västervik, Örebro

Pris
Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen. På vissa orter finns även möjlighet till CSN lån om du inte är arbetssökande.

Kontakt
Kent Norström
E-post: kent.norstrom@nercia.se
Telefon: 0708-12 24 60

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar
Praktik

I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Individuell anpassning

Våra yrkesutbildningar är anpassade till varje deltagare. De förkunskaper du måste ha för att få börja är matematik och svenskakunskaper motsvarande nioårig grundskola (SFI C-nivå). För vissa utbildningar krävs även matematik samt engelska på gymnasienivå. Yrkesutbildningarna är normalt 30-75 veckor men behöver du bara komplettera någon enstaka kurs för att få ett jobb är det också möjligt.

Branscher

Vi samarbetar med företag inom branscher som processindustri, tillverkningsindustri, installation, fastighet med mera. Företagen har behov av arbetskraft med kompetens inom styr och regler, elkraft, elektronik, fiber, larm m.m. Exempel på yrken är Installationselektriker, Industrielektriker, Larmtekniker, Underhållstekniker/reparatör, Automationstekniker, Fastighetstekniker, Fibertekniker m.m.

Förstudie

Du läser bara precis de delkurser som just du behöver för att nå målet. Vilka det är tar vi gemensamt reda på den förberedande delen som utgör de första tre veckorna av utbildningen. Under den tiden får du också tillfälle att besöka några olika företag i regionen för att du ska få en så bred bild som möjligt inför ditt val av yrkesinriktning.

2019-01-18T11:59:06+02:00