Vår yrkesutbildning till Hisstekniker sker i samarbete med Arbetsförmedlingen och företag i Sverige som behöver nyanställa. Därför kan vi lugnt säga att detta är en utbildning som är klippt och skuren för dig som behöver ett nytt jobb.

Hisstekniker

En Hisstekniker kan vara anställd hos ett Hissföretag och arbetar inom fastighetsbranschen och byggbranschen. Men kan även göra jobb på olika industrier som har hissar.

Arbetet som Hisstekniker kan vara felsökning, service och underhåll av hissar, men även kontroll av hissar med fasta tidsintervall. Man kan även jobba tillsammans med hissmontören vid nybyggnation med installation och idrifttagning av hissen. I dagens hissar är det avancerad teknik och goda kunskaper krävs i Styr- och reglerteknik samt elteknik. Även programmering och ändringar av befintliga program kan förekomma. Samt arbeta med att utfärda driftinstruktioner samt dokumentation.

Hisstekniker

Matematik 1a MATMAT01a 100p
Tillämpad matematik Lokal Modul 50p
Ellära 1 ELLELL01 100p
Ellära 2 ELLELL02 100p
Praktisk ellära ELLPRA0 100p
Elektronik och mikrodatorteknik ELEELR0 100p
Elmotorstyrning INSELS0 100p
Elkraftteknik ELRELF0 100p
Mekatronik 1 MEKMEK01 100p
Servicekunskap FÖSSEV0 100p
Larm-, övervaknings och säkerhetssystem LARLAM0 100p
Underhåll hydraulik DRIUNR0 100p
Avhjälpande underhåll 1 DRIAVH01 100p
Svets grund SAASVT0 50p
Elinstallationer INSELI0 200p
Fastighetsautomation 1 FAIFAS01 100p

Vi har löpande kostnadsfria informationsträffar varje torsdag kl. 10.00 på alla orter* (ingen föranmälan behövs). Kursstarter sker varje måndag på samtliga orter.

* I Katrineholm är informationsträffarna varje tisdag kl 13.00 och i Göteborg varje torsdag kl 09.00

Praktik

I slutet av utbildningen till hisstekniker får du också praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning. I vår senaste mätning hade 80% av våra deltagare erhållit anställning inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Ladda ner Broschyr

Yrkesutbildningar

Utbildningsinformation

Utbildningstid
Våra yrkesutbildningar är ett individuellt anpassade. Hur lång tid det tar beror på dina förkunskaper. Normal utbildningstid är 30-75 veckor.

Nästa utbildningsstart
Intag sker varje måndag på följande orter: Borlänge, Göteborg, Kalmar, Katrineholm, Nässjö, Trollhättan, Västervik, Örebro

Pris
Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen. På vissa orter finns även möjlighet till CSN lån om du inte är arbetssökande.

Kontakt
Kent Norström
E-post: kent.norstrom@nercia.se
Telefon: 0708-12 24 60

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar
Praktik

I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Individuell anpassning

Våra yrkesutbildningar är anpassade till varje deltagare. De förkunskaper du måste ha för att få börja är matematik och svenskakunskaper motsvarande nioårig grundskola (SFI C-nivå). För vissa utbildningar krävs även matematik samt engelska på gymnasienivå. Yrkesutbildningarna är normalt 30-75 veckor men behöver du bara komplettera någon enstaka kurs för att få ett jobb är det också möjligt.

Branscher

Vi samarbetar med företag inom branscher som processindustri, tillverkningsindustri, installation, fastighet med mera. Företagen har behov av arbetskraft med kompetens inom styr och regler, elkraft, elektronik, fiber, larm m.m. Exempel på yrken är Installationselektriker, Industrielektriker, Larmtekniker, Underhållstekniker/reparatör, Automationstekniker, Fastighetstekniker, Fibertekniker m.m.

Förstudie

Du läser bara precis de delkurser som just du behöver för att nå målet. Vilka det är tar vi gemensamt reda på den förberedande delen som utgör de första tre veckorna av utbildningen. Under den tiden får du också tillfälle att besöka några olika företag i regionen för att du ska få en så bred bild som möjligt inför ditt val av yrkesinriktning.

2019-01-18T12:01:25+02:00