Vår yrkesutbildning Drift- och underhållstekniker, processindustri i samarbete med Arbetsförmedlingen och företag i Sverige som behöver nyanställa. Därför kan vi lugnt säga att detta är en utbildning som är klippt och skuren för dig som behöver ett nytt jobb.

Drift- underhållstekniker, Processindustri

Som underhållstekniker kan man jobba med service och underhåll inom olika typer av processindustrier. t.ex. pappersindustri, Petrokemisk industri eller livsmedelindustri m.m.

I arbetsuppgifterna ingår att planera förebyggande underhåll inom avancerade processer och felsökning i processtyrda anläggningar. Även Montagekontroll och skötsel av processutrustning samt jobba med att aktualisera dokumentation vid ändringar och nyinstallationer i processen.

Andra yrken som utbildningen kan leda till kan vara:

Underhållsmekaniker
Processtekniker – styr- och reglerteknik
Servicemontör – industrimaskiner

Underhållstekniker processindustri

Matematik A MATMAT01a 100p
Programgemensamma 400p
Elektromekanik ELRELK0 100p
Energiteknik 1 ENEENE01 100p
Mekatronik 1 MEKMEK01 100p
Datorteknik 1a DAODAT01a 100p
Inriktning driftsäkerhet och underhåll 400p
Avhjälpande underhåll 1 DRIAVH01 100p
Praktisk ellära ELLPRA0 100p
Elkraftteknik ELRELF0 100p
Underhåll hydraulik och pneumatik DRIUNH0 100p
Fördjupning, processindustri 700p
Mät och Reglerteknik MÄTMÄT0 100p
Mät och styrteknik MÄTMÄO0 100p
Elmotorstyrning INSELS0 100p
Elmotordrivsystem ELIELD0 100p
Energiteknik2 ENEENE02 100p
Förnybar energi ENEFÖR0 100p
Processmätteknik1 PROPRC01 100p

Vi har löpande kostnadsfria informationsträffar varje torsdag kl. 10.00 på alla orter* (ingen föranmälan behövs). Kursstarter sker varje måndag på samtliga orter.

* I Katrineholm är informationsträffarna varje tisdag kl 13.00 och i Göteborg varje torsdag kl 09.00

Praktik

I slutet av utbildningen får du också praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning. I vår senaste mätning hade 80% av våra deltagare erhållit anställning inom 90 dagar efter avslutad utbildning.

Ladda ner Broschyr

Yrkesutbildningar

Utbildningsinformation

Utbildningstid
Våra yrkesutbildningar är ett individuellt anpassade. Hur lång tid det tar beror på dina förkunskaper. Normal utbildningstid är 30-75 veckor.

Nästa utbildningsstart
Intag sker varje måndag på följande orter: Borlänge, Göteborg, Kalmar, Katrineholm, Nässjö, Trollhättan, Västervik, Örebro

Pris
Yrkesutbildningarna är kostnadsfria för deltagarna. Utbildningsbidrag erhålls från Arbetsförmedlingen. På vissa orter finns även möjlighet till CSN lån om du inte är arbetssökande.

Kontakt
Kent Norström
E-post: kent.norstrom@nercia.se
Telefon: 0708-12 24 60

Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom 24 timmar
Praktik

I slutet av utbildningen får du möjlighet att praktisera dina nyvunna kunskaper på ett företag i regionen. Förutom att det breddar dina kunskaper ytterligare, ökar det också dina chanser till en anställning.

Individuell anpassning

Våra yrkesutbildningar är anpassade till varje deltagare. De förkunskaper du måste ha för att få börja är matematik och svenskakunskaper motsvarande nioårig grundskola (SFI C-nivå). För vissa utbildningar krävs även matematik samt engelska på gymnasienivå. Yrkesutbildningarna är normalt 30-75 veckor men behöver du bara komplettera någon enstaka kurs för att få ett jobb är det också möjligt.

Branscher

Vi samarbetar med företag inom branscher som processindustri, tillverkningsindustri, installation, fastighet med mera. Företagen har behov av arbetskraft med kompetens inom styr och regler, elkraft, elektronik, fiber, larm m.m. Exempel på yrken är Installationselektriker, Industrielektriker, Larmtekniker, Underhållstekniker/reparatör, Automationstekniker, Fastighetstekniker, Fibertekniker m.m.

Förstudie

Du läser bara precis de delkurser som just du behöver för att nå målet. Vilka det är tar vi gemensamt reda på den förberedande delen som utgör de första tre veckorna av utbildningen. Under den tiden får du också tillfälle att besöka några olika företag i regionen för att du ska få en så bred bild som möjligt inför ditt val av yrkesinriktning.

2019-01-18T12:03:06+02:00