Svetsutbildning2017-06-28T14:45:45+02:00

”Förutsättningarna ändras ständigt i den svetsande produktionen. Ny produktion kan kräva behov av annan svetsmetod men även personalens kompetens behöver dokumenteras och upprätthållas”

Svetsutbildning

Förutsättningarna ändras ständigt i den svetsande produktionen. Ny produktion kan kräva behov av annan svetsmetod men även personalens kompetens behöver dokumenteras och upprätthållas. Utbildningen syftar till att deltagaren ska förstå svetsmetodens möjligheter och begränsning, behärska tekniken och att kunna orientera sig i de gällande regelverken.

Exempel på innehåll

Vikten av att visa och tala om kvalitet och nödvändig svets för att vara godkänd i olika svetslägen. Under veckan går man igenom materialkunskap och hur man reparerar brustna detaljer. Vi tittar på olika svetsar och vad man bör göra för inställningar för olika jobb. Vidare gås igenom vad en WPS är och hur den är uppbyggd. Deltagarna svetsar på varsin svetsmetod. MMA, MAG, och TIG. Vi byter metod när det känns rätt för deltagaren. Målsättningen är att de skall få möjlighet till att prova de olika metoderna så mycket det bara går under 1-2 veckors tid.

  • Användningsområden.
  • Hälsa och säkerhet
  • Utrustning och tillbehör
  • Underhåll av utrustning och tillbehör
  • Tillsatsmaterial och gaser
  • Svetsteknik t ex val av svetsfog, bindfel, porer etc.
  • Aktuella standarder

Utbildningsinformation

Att sätta samman företagsanpassade utbildningar är en av våra främsta styrkor. Vi utgår från företagets nuläge och anpassar utbildningen för att uppnå önskat framtida läge.

Alla våra utbildningar kan kombineras och anpassas efter era behov och önskemål vad gäller tid, utbildningsform och studietakt etc. Välkommen att kontakta oss!

Intresseanmälan
Fyll i formuläret kontaktar vi dig inom 24 timmar