Klarspråk2017-06-29T12:50:23+02:00

”Hur skriver man klarspråk? Försök att se din text med mottagarens ögon när du planerar, strukturerar och bearbetar texten.”

Klarspråk

Hur skriver man klarspråk? Texter har ofta flera mottagare, men i regel en huvudsaklig mottagare. Försök att se din text med mottagarens ögon när du planerar, strukturerar och bearbetar texten.

  • Förenkla språket, en seminariegenomgång med efterföljande workshop av hur språknivån varierar med val av ord och syntax. Hur kan man förenkla en text utifrån detta? Arbeta med att välja ut synonymer och alternativa formuleringar för att blir mer lättförståelig. Vad gör en text lättläst? Problemet med opersonliga verbformer, val av substantiv i stället för verbformer m.m.
  • Den pedagogiska linjen Vad gör en text lättläst? Problemet med opersonliga verbformer, val av substantiv i stället för verbformer m.m. Vi tittar på ramarna och detaljerna samt genomför en språknivåanalys.
  • Organisera texten Workshop om hur layouten och rubriksättningens roll påverkar tydligheten.
  • Uppföljning

Utbildningsinformation

Att sätta samman företagsanpassade utbildningar är en av våra främsta styrkor. Vi utgår från företagets nuläge och anpassar utbildningen för att uppnå önskat framtida läge.

Alla våra utbildningar kan kombineras och anpassas efter era behov och önskemål vad gäller tid, utbildningsform och studietakt etc. Välkommen att kontakta oss!

Intresseanmälan
Fyll i formuläret kontaktar vi dig inom 24 timmar