Nercia har fått sin första Yrkeshögskoleutbildning

I dag kom beviljande från myndigheten för Yrkeshögskolan som betyder att vi kan starta en utbildning för blivande Solenergitekniker i Malmö. En YH-utbildning på 220 yrkeshögskolepoäng vilket innebär drygt 1 år med heltidsstudier på distans. Den kommer att starta upp i höst och inom kort kommer vi öppna upp för att ta mot ansökningar.

Yrkeshögskoleutbildning

Utbildningen sker på distans och pågår under 1 år. Den kommer att starta upp i höst och inom kort kommer vi öppna upp för att ta mot ansökningar. 

För att få bedriva YH utbildningar krävs ett nära samarbete med branschen, bland annat att branschen är med i själva ansökan genom att påverka innehållet så att vi tar fram en utbildning med ”rätt” innehåll så de studerande får den kompetens som branschen efterfrågar. Nu kommer vi sätta igång ett hårt arbete med att planera och göra iordning för att kunna ta mot studerande. Samtidigt pågår ett parallellt arbete med att skriva och ansöka om nya yh utbildningar. Vi på Nercia vill rikta ett stort tack till alla berörda som varit delaktiga i våra ansökningar.

Anna Belinki, Affärsutvecklingsansvarig YH Nercia utbildning

Fakta Solenergitekniker

Studieort: Distans eller Malmö.

Längd: 44 veckor (under ca. 1 år) med heltidsstudier på distans.

Omfattning: 220 YH-poäng.

Nästa kursstart: Hösten 2021.

Läs mer om utbildningen här!